Kom ud med dit budskab

Kommunikation er drivkraften i moderne virksomheder og et konkurrenceparameter på lige fod med pris, kvalitet og traditionel reklame, men det behøver ikke være den store videnskab. Du skal have afklaret hvilke målgrupper, du vil nå med dit budskab. Resten er håndværk.

Det er din målgruppe, der afgør, hvilke medier der er interessante for dig. Og det er dit budskab, din historie, der afgør, hvilke medier du kan gøre dig håb om at blive eksponeret i.

Mange medier er du selv herre over, f.eks. blog, nyhedsbrev og sociale medier, og her kan en målrettet indsats have stor effekt, da du henvender dig til de modtagere, der på forhånd interesserer sig for dig.

At komme i dagblade, lokalaviser, brancheblade, radio og TV kræver journalistisk vinkling. Jeg har  f.eks. stor succes med at afsætte Case Stories om mine kunder til pressen: “Don’t tell it – show it”. Det skaber troværdighed.

PR skaber synlighed - f,eks. i brancheblade

 

Få ram på din målgruppe med professionelle løsninger fra EWEB. Målrettet, skarpt skåret og lækkert pakket ind.

I nogle tilfælde er en pressemeddelelse nok til at afsætte historien, mens andre situationer kræver personlig kontakt til journalister eller pressemøder og events.

EWEB sørger for, at dit budskab er klart og tydeligt og når ud, hvor du ønsker det – også når udgangspunktet er fagligt tungt, teknisk eller kompliceret stof.

Få dig en PR-plan!

PR- eller kommunikationsplanen er en af mine kæpheste. Om den er skrevet på en serviet eller i et detaljeret Excel-ark er ligegyldigt. Hovedsagen er, at du får skrevet dine ideer og anledninger til PR-aktiviteter ned, så du altid ved, hvad du skal skrive om i dit næste nyhedsbrev – eller hvornår du har en historie, der kan komme i avisen eller andre medier.

Aktualitet er afgørende for al PR. Historier uden nyhedsværdi er der ingen medier, der vil have.

Så der skal datoer på aktiviteterne i din plan – i det mindste for den allernærmeste fremtid. Og sørg for at tænke i billeder. En historie med gode billeder har langt større chance for at blive afsat til pressen- og for at blive delt på de sociale medier.