Roskilde Business Netværk på Pipers Hus

Hvis du arbejder alene som selvstændig eller freelancer, så har du brug for at komme lidt ud.

Du skal ikke ud med vennerne eller familien men ud sammen med nogle, der ligner dig selv, når du går på arbejde.

Det kan f.eks. være et erhvervsnetværk, hvor du kan dele både succeshistorier og frustrationer. Og hvor du kan gå fra mødet med masser af energi og gode ideer til, hvordan du kan gøre dit liv som selvstændig endnu mere spændende, tilfredsstillende eller indbringende.

Uanset hvor selvkørende eller beslutsom du end måtte være, så er det helt sikkert lettere at bevare gejsten og den professionelle tilgang, hvis du har nogen at sparre og dele med.

Min professionelle familie

Jeg er selv medlem af en uafhængigt erhvervsnetværk i Roskilde, hvor vi mødes hver 2. fredag og spiser morgenmad. Over kaffen bevæger vi os igennem dagsordenens punkter, som f.eks. kan være en elevatortale eller et oplæg fra en gæst, vi har inviteret.

Men det uformelle netværkeri udenfor dagsordenen har lige så stor værdi – det er næsten som at have kolleger. Efterhånden kender vi hinandens virksomheder godt og kan give værdifuld sparring til hinanden om alle afkroge af det at være selvstændig, f.eks. hvordan du tackler stress, forskellige udfordringer ved at have ansatte, eller hvordan du laver nogle lækre opslag på Instagram.

Fra biks til virksomhed

Det er nok 15 år siden, jeg første gang rejste mig op i et erhvervsnetværk og fremlagde min elevatortale. Jeg fortalte lavmælt om min lille biks derhjemme, hvor jeg gik og rodede med noget hjemmeside-noget.

Den tale var der ikke meget salg i, og det var nok den første store gevinst for mig ved at netværke: At jeg lærte at se mig selv som en virksomhed, der har noget værdifuldt at tilbyde.

Jeg har efterfølgende fået kæmpe udbytte på mange forskellige områder ved at komme i forskellige netværk. Meget faglig viden om f.eks. salg og markedsføring – og uvurderligt input til det at være selvstændig og drive virksomhed.

Find din flok

Vil du have succes som selvstændig, skal du sørge for “at pleje omgang” med selvstændige. Og du skal ikke nøjes med wannabees – omgiv dig med flere, der har erfaring og succes med at være selvstændige, og de må gerne være dygtigere og mere succesfulde, end du selv er!

Jeg har afprøvet forskellige netværk og synes, jeg er landet, hvor jeg befinder mig bedst. I vores netværk i Roskilde er det bærende element at mødes og lære hinanden at kende.  Vi anbefaler selvfølgelig også hinanden i vores respektive netværk, men det er ikke et krav. Det virker bare meget naturligt at anbefale den pensionsrådgiver, maler eller fotograf, som du over tid har lært at kende og fået tillid til.

Dem du omgiver dig med er langt vigtigere for din succes, end du måske forestiller dig. Det kan være fint nok at lege alene, det kan der komme noget rigtig flot ud af. Men forestil dig at have nogle rigtig gode legekammerater, du kan mødes med en gang imellem.

Prøv det. Find et netværk.

2 Kommentarer
 1. Hej Inge
  Sikke fint et skriv – hvor jeg både blev lidt opdateret på dig og dit prof-liv OG inspireret ift værdien ved at bevæge sig ud af sin puppe, måske endda ud og finde nogle legekammerater 😊 Ku være, jeg skulle kigge forbi et af jeres møder i Roskilde en dag – selvom jeg stadig bor på Frederiksberg, hvor jeg driver min egen lille biks…
  Kh Thomas

 2. Tak Thomas, dejligt hvis du kan bruge det til noget.
  Du skal være hjertelig velkommen i vores netværk i Roskilde – vi mødes hver 2. fredag, og man kan melde sig til som gæst via hjemmesiden.
  Men Thomas, ellers ses vi på Roskilde Festival i år! Fingers crossed.. <3
  https://business-net.dk/

Skriv et svar